Met z'n twee en tegelijk op een computer werken, en toch je eigen werk kunnen doen. De onderzoeksafdeling van Microsoft experimenteert met het samen werken op een pc. Het softwarebedrijf heeft een programma ontwikkeld waarmee het scherm in twee kan worden gedeeld. Dit maakt het mogelijk dat twee gebruikers tegelijkertijd van dezelfde computer gebruikmaken, ieder met zijn eigen toetsenbord en muis, zo legt Zdnet uit.

De technologie is al eerder uitgeprobeerd in India, om bijvoorbeeld leerlingen uit grote klassen met te weinig computers toch zelfstandig te kunnen laten werken. Op deze computers konden verschillende muizen worden aangesloten. Microsoft gaat nu een stap verder en wil de technologie op kleinere schaal toepassen, op kantoren en thuis.

"In eerste instantie wordt het mogelijk om met twee personen volledig individueel samen te werken op ��n computer, op hetzelfde scherm", zei assistent-onderzoeker en projectleider Udai Singh Pawar tegen Discovery Channel.

Het moet ook mogelijk worden om echt samen te werken achter een pc. Zo kun je met je muis wel naar de schermhelft van je medegebruiker navigeren en kan een derde gezamenlijke ruimte worden geopend waardoor gebruikers echt kunnen samenwerken.