Het aantal Vista-gebruikers mag dan de afgelopen tijd zijn gestegen, het percentage gebruikers dat vraagtekens zet bij de voordelen van Vista is eveneens toegenomen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoekbureau Walker Information en productleverancier CDW. Het onderzoek vond plaats onder bedrijven met meer dan honderd werknemers, overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen.
Uit het onderzoek blijkt dat het aantal Vista-gebruikers in het bedrijfsleven sinds november (toen er eenzelfde onderzoek is uitgevoerd) is gestegen met 8 procent. Wel zijn veel gebruikers bezorgd dat de hardware-eisen van Vista te hoog zijn. Ook bestaat er veel angst voor het aantal lekken dat wordt verwacht in Vista.
Een ander punt dat naar voren komt is dat 38 procent van de gebruikers de voordelen van een Vista-upgrade niet ziet. In november was dit nog 32 procent.
Toch is 87 procent van de respondenten van plan om uiteindelijk over te stappen op Vista. Momenteel heeft 30 procent van de ondervraagden het besturingssysteem al geinstalleerd.
CDW concludeert aan de hand van het onderzoek dat de voordelen van het besturingssysteem voor gebruikers groter zijn dan de bezorgdheid om lekken of hardware-eisen. Zo hebben gebruikers in het onderzoek kunnen aangeven wat zij over het geheel vinden van Vista. Van de ondervraagden was 26 procent heel positief, 13 procent negatief en 82 procent was neutraal of positief.