De Consumentenbond richt een meldpunt op waar gebruikers van Windows Vista hun klachten over het besturingssysteem kwijt kunnen.

De bond is niet blij met het feit dat nieuwe computers standaard geleverd worden met Vista. Volgens Ewald van Kouwen, woordvoerder voor de Consumentenbond, bevat het besturingsprobleem te veel fouten die door de gewone gebruiker niet zijn op te lossen.

Problemen "Een doorgewinterde computergebruiker kan veel problemen waarmee je in Vista wordt geconfronteerd wel verhelpen, maar de gemiddelde consument komt in de problemen. Het systeem bevat zoveel fouten dat wij daar goed onderzoek naar willen", aldus Van Kouwen.

Volgens de bond ontstaan de meeste problemen doordat het besturingssysteem nog niet uitontwikkeld is. Zij stoort zich er dan ook aan dat Microsoft niet kan vertellen wanneer er updates komen voor de bestaande problemen

Actie "Wij vragen daarom aan gebruikers van Vista om hun problemen met het programma op te sturen. De resultaten daarvan zullen geanalyseerd moeten worden en gebaseerd op de uitkomst daarvan kunnen wij dan gaan kijken op welke manier wij het best actie kunnen gaan voeren", verklaarde de woordvoerder.