Tijdens Olympische Spelen in Peking volgend jaar zal Windows' nieuwste kindje Vista niet welkom zijn. Volgens hoofdsponsor Lenovo moeten de Spelen kunnen bouwen op een betrouwbaar besturingssysteem

en Vista zou daar te instabiel voor zijn. Ook Wifi-verbindingen zijn uitgesloten in de Olympische stad.

Op alle computers die tijdens de Olympische Spelen worden gebruikt, zal het oudere Windows XP draaien. Dat maakte computerproductent Lenovo bekend. De Olympische Spelen is een gigantisch evenement, en daar is geen ruimte om te experimenteren met nieuwe technologieen, aldus Lenovo-topman Yuanqing.

Ook Wifi-internetverbindingen zijn volgens het bedrijf niet solide genoeg. Het sportevenement zal het moeten doen met vaste draadnetwerken, omdat draadloos internet instabiel en onveilig zou zijn. De Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad vinden volgend jaar zomer plaats. Het grote sportevenement behelst ruim vier keer zoveel IT hardware als de Winterspelen in 2006 in Turijn.

Perscentrum Met nog een jaar op de teller zijn reeds 12.000 desktops, 2000 printers, 800 laptops en 700 servers geleverd. De meeste computers komen in een groot perscentrum te staan. Daarnaast zullen verschillende locaties in de stad worden ingericht met pc's voor de atleten.