Windows Vista krijgt van de bezoekers van de Computer!Totaal-website het predicaat 'grootste teleurstelling van 2007'. Analoog aan de recente jaarevaluatie van PCWorld, roepen ook de bezoekers van Computer!Totaal, evenals die van Webwereld, Windows Vista uit tot grootste 'flop' van 2007. Dat blijkt uit onze poll over de grootste teleurstelling van 2007. Een groep van 2386 lezers deed mee aan de poll.

Wat de grootste teleurstelling betreft bestaat er weinig onenigheid: maar liefst 63,0 procent van de respondenten vindt Vista het meest teleurstellende product van 2007. Daarna volgen de Apple iPhone (5,8 procent), Microsoft Office (5,4 procent) en HD (Blu-ray en HD-DVD) (5,0 procent).

Volgens PC World is Vista de grootste afknapper omdat er, ondanks vijf jaar ontwikkeling, maar weinig noemenswaardige voordelen zijn ten opzichte van zijn voorgangers. Bovendien is Vista trager dan XP en is de snelste pc voor Vista een Apple MacBook Pro. Bij Webwereld geeft 64,91 procent van de bezoekers aan Vista de grootste flop van 2007 te vinden.