Microsoft stopt met de ondersteuning van Outlook Express bij de online e-maildienst Windows Live Hotmail. Het verouderde dav-protocol, dat verantwoordelijk is voor de communicatie van Live Hotmail met Outlook Express, wordt eind juni uitgeschakeld.

Windows Live Mail maakt gebruik van Deltasynch, dat geschikt is voor grote mailboxen, aldus Tweakers.net. Bij Deltasynch worden alleen de gewijzigde gegevens van de mailbox verstuurd. Bij het door Outlook Express gebruikte dav-protocol moeten eerst alle koppen van de e-mailberichten worden gedownload voordat de mailberichten op de computer worden binnengehaald.

Microsoft raadt Windows Live Mail-gebruikers aan om over te stappen naar het programma Windows Live Mail als ze hun e-mail lokaal op hun desktop willen lezen. Het nadeel van dit nieuwe mailprogramma, dat tegelijkertijd met Windows Vista werd gelanceerd, is dat je later niet meer terug kunt naar het oude mailprogramma. Het berichtenformaat wordt door Windows Live Mail gewijzigd. Daardoor kun je deze niet meer importeren in Outlook Express. Een overstap naar Windows Live Mail is dus een definitieve overstap.