Planet.nl wordt vanaf 1 juli opgeheven. De internetprovider, eens de grootste van Nederland, wordt door KPN omgedoopt tot KPNvandaag.nl.

Dit schrijft Webwereld, dat zegt te beschikken over de Zelfstudiemodule Naamswijziging Planet, een intern bedrijfsdocument van KPN. In deze zelfstudiemodule staat wat KPN met Planet.nl van plan is, en hoe de helpdeskmedewerkers moeten omgaan met de overgang naar KPNvandaag.nl.

Het merk Planet zal verdwijnen en opgaan in KPN omdat de twee internetproviders dezelfde klanten bedienen. De producten zien er echter net iets anders uit, waardoor een ingewikkeld, onoverzichtelijk en niet concurrerend aanbod is ontstaan. KPNVandaag krijgt een zoekfunctie via Google, webmail, nieuws, weer en verkeer.

Planet Mijn Gegevens wordt overgezet naar de nieuwe site KPNVandaag.nl. Daar kunnen de 600.000 klanten van Planet vanaf 1 juli inloggen met hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. De abonnees van Planet kunnen hun huidige e-mailadres gewoon behouden. Daarnaast krijgen ze een nieuw adres dat eindigt op @kpnmail.nl. Ook de tarieven en up- en downloadsnelheden blijven gelijk.