De webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg keurmerk voeren gaan hun algemene voorwaarden per 1 januari 2009 verbeteren. De consument krijgt vanaf 1 januari 2009 recht op

minimaal 14 dagen bedenktijd, is niet meer verplicht tot aanbetalingen van meer dan 50 procent, en krijgt meer duidelijkheid over prijs en bedenktijd. Dit belooft Thuiswinkel.org, de beheerder van het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, op zijn site. De Consumentenbond is volgens de webwinkelorganisatie akkoord.

Algemene voorwaarden zijn de kleine lettertjes die gelden bij het sluiten van overeenkomsten of aankopen. Met de verbetering van de algemene voorwaarden voor webwinkels aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg keurmerk is een belangrijke stap gezet voor de webwinkelende consument. Deze onlineshops vertegenwoordigen momenteel bijna 80 procent van de webwinkelomzet.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: De voorwaarden gelden voor alle leden van Thuiswinkel.org. Uiteraard mogen leden positief afwijken van deze voorwaarden en consumenten nog meer zekerheid en garanties bieden, zichzelf daarmee onderscheidend in de markt.