Als het verkoopverbod van Word in de VS doorgaat, dan leidt dit tot publieke chaos. Dit stellen advocaten van Microsoft in een dinsdag ingediend beroep bij de rechtbank.

Zij vragen daarin om opschorting van het verkoopverbod in de VS, dat op 10 oktober start, zo meldt Webwereld. Volgens Microsoft is het in het publieke belang dat Word in de schappen blijft. “Elke kleine onderbreking in de verspreiding van Microsoft-producten zoals Windows of Office heeft een ontwrichtend effect op de samenleving, door de onbetwiste en enorme afhankelijkheid van deze producten”, aldus het bedrijf in een verklaring

Onherstelbaar Bovendien zal het verbod het bedrijf zelf “onherstelbare schade toebrengen”, zo staat in het verzoek dat te lezen is op de it-website The Register. Een rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft Microsoft verboden zijn tekstverwerker Word nog te verkopen of te importeren in de Verenigde Staten omdat het bedrijf zich schuldig zou maken aan patentschending.

Patent Het verbod is de uitkomst van een al langer lopende rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen door het Canadese bedrijf i4i. Dat zegt dat Microsoft in Word een technologie heeft gebruikt waar i4i een patent op bezit. Het patent betreft het gebruik van het bestandsformaat XML. In mei oordeelde de jury in dezelfde zaak al dat Microsoft een boete van 200 miljoen dollar moest betalen. De rechter deed daar nog eens 90 miljoen dollar bij.