Het programma Word van Microsoft blijft gewoon te koop in de Verenigde Staten. Het dreigende verkoopverbod is voorlopig van de baan, zo heeft een rechter bepaald in afwachting van het hoger beroep in de zaak.

Dit meldt Webwereld. Het dreigende verbod is de uitkomst van een al langer lopende rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen door het Canadese bedrijf i4i. Dat zegt dat Microsoft in Word een technologie heeft gebruikt waar i4i een patent op bezit. Het patent betreft het gebruik van het bestandsformaat XML.

Aanpassing Doordat Microsoft een aanpassing heeft gedaan in de tekstverwerker is het verkoopverbod nu van de baan. Als de softwaregigant het naderende hoger beroep echter verliest, verdwijnt het programma alsnog uit de schappen. Microsoft zal Word dan definitief moeten aanpassen om het programma toch te kunnen verkopen.

Patent Naast de succesvolle aanval tegen het verkoopverbod gaat Microsoft in het hoger beroep ook in verweer tegen het patent. In afwachting van de herkeuring heeft het Amerikaanse patentenbureau USPTO het patent nu ‘voorwaardelijk afgekeurd’. Microsoft heeft door de zaak al wel een boete van 290 miljoen dollar moeten betalen. De eerste hoorzitting in het hoger beroep tegen i4i vindt 23 september plaats.