De totale hoeveelheid dataverkeer wereldwijd is het afgelopen jaar flink gestegen. Vooral de populariteit van online video stuwde de toename van het online verkeer naar 79 procent.

Dit blijkt uit de meeste recente cijfers van onderzoeksbureau TeleGeography. In 2008 lag de groei nog op 61 procent. TeleGeography heeft bij het onderzoek het internetverkeer op verbindingen in en tussen 73 landen gemeten.

De groei is vooral te danken aan opkomende markten , waaronder Oost-Europa, Zuid-Azië en het Midden-Oosten, zo blijkt uit de cijfers. In deze regio’s kwam de toename uit op meer dan 100 procent binnen een jaar tijd.

Het piekverkeer op internationale verbindingen aangesloten op de Verenigde Staten en Canada groeide in 2009 met 59 procent. Met name de toenemende populariteit van online videodiensten heeft hier een belangrijk aandeel in gehad.

Capaciteit De totale internationale breedbandcapaciteit is in 2009 met 64 procent toegenomen. Dit is in lijn met de groei van de afgelopen jaren. Sinds 2007 is de internationale breedbandcapaciteit namelijk gegroeid met ongeveer 60 procent per jaar.