Microsoft zal gelijk met het uitkomen van Office 2010 een lichtgewicht Starter-editie uitbrengen, die het aloude MS-Works gaat vervangen.

Deze eenvoudige versie van Office zal alleen voorgeïnstalleerd beschikbaar zijn op nieuwe pc's. Het zal beperkte functionaliteit bevatten van Word en Excel. Opvallend is dat wel de complete Office geïnstalleerd wordt, maar dat je als gebruiker van Starter echt alleen maar die beperkte functionaliteiten voorgeschoteld krijgt.

Als de gebruiker een productsleutel koopt kan de Starter versie worden opgewaardeerd naar bijvoorbeeld een Studentenversie of een hogere versie. Tot die tijd zal het gebruik van de beperkte Starter versie voorzien zijn van reclame. Deze productsleutels worden verkocht op eenvoudige plastic kaartjes, zowel in de winkel als online bij Microsoft.

Het aloude en bijna vergeten MS-Works wordt met het verschijnen van Office 2010 ten grave gedragen. MS-Works was een goedkoop eenvoudig kantoorpakket dat vaak op consumentenpc's wordt meegeleverd. Works was iets anders dan Office en niet in staat om officedocumenten te bewerken. Deze incompatibiliteit was bij beginnende computergebruikers altijd aanleiding tot veel verwarring. Met deze Office Starter editie komt daar nu een einde aan.

De nieuwe Office Starter editie heeft overigens niets te maken met de Web versie van Office die Microsoft gelijk met Office 2010 in de planning heeft staan.