Steeds meer bedrijven zijn van plan over te stappen op Windows 7. Dat blijkt uit een onderzoek onder 923 Amerikaanse bedrijven in januari. 16 procent maakt al gebruik van de nieuwste versie van Windows. 

Dat meldt Cnet.com woensdag. 42 procent van de ondervraagde bedrijven willen voor het eind van het jaar op een aantal computers Windows 7 geïnstalleerd hebben. Met de 16 procent van de bedrijven die al gebruik maken van het besturingssysteem zou aan het eind van 2010 meer dan de helft van de bedrijven gebruik maken van Windows 7. 

Vista Het onderzoek toont volgens de site niet alleen aan dat Windows 7 beter wordt ontvangen van de voorganger Vista. De resultaten zouden ook laten zien dat de nieuwe editie van Windows nu populairder is dan negen maanden geleden. Volgens de vicepresident van Windows, Brad Brooks, willen vooral kleinere bedrijven gebruik maken van Windows 7.

Twijfels Ondanks de positieve vooruitzichten geven veel bedrijven aan zich zorgen te maken over een eventuele overstap naar het besturingssysteem. 57 procent van de bedrijven is er nog niet helemaal gerust op dat alles goed zal gaan. Een daling van 10 procent vergeleken met cijfers uit april 2009. Volgens de onderzoekers zijn de zorgen niet opmerkelijk: “De sector heeft altijd twijfels over alles. Nieuwe technologie zorgt altijd voor een discussie.”