Windows 7 wordt in Amerika inmiddels door ruim 10 procent van de mensen gebruikt. Maart was de eerste maand waarin het besturingssysteem boven deze psychologische grens uit kwam. 

Dat werd duidelijk uit cijfers van statistiekenverzamelaar Net Applications. Door een stijging van 1,5 procent kwam het marktaandeel van Windows 7 in maart uit op 10,2 procent. Dit betekent een derde plek achter Windows Vista (16 procent) en Windows XP (ruim 64 procent).

Marktleider Daarmee blijft XP overtuigend marktleider. Toch moest er weer ruim een procentpunt worden ingeleverd. Sinds de officiële lancering van Windows 7 in oktober 2009 is het marktaandeel van XP gedaald met bijna 6 procentpunt. Het marktaandeel van Windows 7 nam in dezelfde periode met bijna 8 procentpunt toe. Van 2,15 naar 10,23. Opvallend is dat Windows 7 één maand na de lancering al een marktaandeel van ruim 4 procent had. Iets waar Windows Vista, de voorganger van Windows 7, zeven maanden over deed.

Mac en Linux Ondanks de groei van de nieuwe versie van Windows heeft Microsoft in de afgelopen maand marktaandeel moeten afstaan aan concurrenten als Mac en Linux. In februari was het marktaandeel van Windows nog 92,1 procent. In maart bleef dit percentage steken op 91,6 procent. Mac ging van 5 naar 5,3 procent en Linux ging net over de 1 procent heen.

Bedrijven Onder bedrijven in de VS is de populariteit van Windows 7 nog groter. Medio maart werd bekend dat 16 procent van de ondervraagde bedrijven al gebruik maakte van de nieuwe versie van Windows. 42 procent wil het nieuwe besturingssysteem voor het eind van 2010 op de computers geïnstalleerd hebben.