Internetaanbieder @Home is in de Brabantse gemeente Boxmeer bezig met nog sneller internet via de televisiekabel. De provider heeft 10.000 Boxmeerse huishoudens aangesloten op supersnel internet dat een snelheid kan bereiken van maximaal 40 megabit per seconde (40 Mbps). De kabelinternetprovider moest daarvoor flink investeren in het oude kabelnetwerk, maar deze oplossing is goedkoper dan de aanleg van glasvezelkabels. De snelheid van 40 Mbps kan in de toekomst worden opgevoerd naar 1 Gbps.

Kabel en ADSL lopen op dit moment tegen hun snelheidslimieten aan, zo meldt De Telegraaf. De snelheid van kabelinternet kan worden verhoogd door de wandcontactdoos voor de kabeltelevisie thuis te vervangen. Daarnaast moet de kabelinternetaanbieder forse investeringen doen in modems en netwerkapparatuur.

Opvallend is dat de modems in huis worden verplaatst naar de straatkast waar alle televisiekabels bij elkaar komen. De klant hoeft daardoor thuis geen modem meer te installeren, maar sluit de computer rechtstreeks aan op de wandcontactdoos. Een ander voordeel is dat de consument sneller een internetverbinding kan krijgen van de provider. De aanmelding gaat via het intranet van @Home.

Toch worden ook problemen gemeld. Mensen met draadloos internet zeggen dat hun thuisnetwerk te traag is voor de doorgifte van de megasnelheden. Voor optimaal gebruik van de bandbreedte zijn zij overgeleverd aan de ouderwetse netwerkkabel, of zullen zij snellere draadloze routers en netwerkkaarten moeten aanschaffen.