Chipfabrikant Intel heeft met McAfee een akkoord bereikt over overname van de fabrikant van beveiligingssoftware. Dat meldt Intel donderdag.

De chipfabrikant betaalt 7,68 miljard dollar, omgerekend 48 dollar per aandeel. Dat is ruim zestig procent meer dan de beurswaarde van 29,93 dollar waarop het aandeel woensdagavond sloot. Beveiligingssoftware is volgens Intel nog onvoldoende aangepast aan telefoons, televisies, pinautomaten en andere apparaten die constant in verbinding staan met internet. Met McAfee hoopt de chipfabrikant daar verandering in te brengen.

Overeenkomst Aandeelhouders van McAfee en toezichthouders moeten de overeenkomst tussen de twee Californische bedrijven nog goedkeuren. McAfee werd in 1987 opgericht en behaalde een omzet in 2009 van ongeveer 2 miljard dollar. ''Zelfs voor Intel is dit een behoorlijk grote overname. Intel wil zijn software-divisie versterken. Het lijkt erop dat ze een verschuiving willen van de hardware-kant naar de dienstenkant'', aldus een Amerikaanse analist.