Een nieuwe iPhone-applicatie maakt het mogelijk voor gebruikers toegevoegde informatie op de snelweg te tonen. ImaGinyze herkent auto’s en banen en geeft advies hoe te rijden.

De applicatie, alleen geschikt voor de iPhone 3GS, geeft een waarschuwing als de gebruiker een voorganger te dicht nadert bij een zelf gekozen limiet. Ook geeft het aan wanneer het beste moment is om van baan te wisselen. ImaGinyze is de eerste app die augmented reality naar de snelweg brengt. Een video laat zien hoe imaGinyze werkt.

TomTom De app past in de trend van mobiele apparaten als navigatiesystemen. Onlangs leverden Google en Nokia bij hun smartphones gratis navigatiediensten. Volgens analisten zou dit nadelig zijn geweest voor het marktaandeel van producent van navigatiesystemen TomTom. Het marktaandeel van TomTom groeide echter, in zowel Europa als de Verenigde Staten. ImaGinyze lijkt een vernieuwing voor navigatie via de smartphone te worden om de concurrentie met TomTom aan te gaan. Maar het kost tijd voordat de applicatie betrouwbaar is: enkele gebruikers gaven aan dat imaGinyze nog niet goed werkt.