Microsoft gaat het websites onmogelijk maken om het gedrag van internetters te volgen. De techniek Tracking Protection, die het mogelijk maakt om ervoor te kiezen dat derden je niet volgen,

Zo legt Microsoft uit in een blog. Wannneer gebruikers Tracking Protection gebruiken krijgen zij automatisch te zien welke websites gegevens en internetgeschiedenis van hen willen opslaan.

Controle Veel websites houden het gedrag van internetters bij omdat dit waardevolle informatie is voor bijvoorbeeld adverteerders. Soms is het delen van deze informatie wel goed. Zo is het denkbaar dat iemand het goed vindt dat een webwinkel de geschiedenis van de gebruiker onthoudt, legt Microsoft uit. Tijdens de ontwikkeling van IE9 hebben we gezocht naar de juiste balans tussen bescherming van de gebruiker en de vrijheid om toch zelf een keuze te maken. Tracking Protection geeft gebruikers de controle over welke websites wel en welke websites geen informatie mogen opslaan.

Lijsten In IE9 kunnen gebruikers door middel van Tracking Protection lijsten aanmaken met websites die zeker wel en zeker geen informatie mogen opslaan. Andere gebruikers kunnen zich abonneren op deze lijsten.