Er worden nog steeds Samsung EcoGreen-schijven van 1,5 en 2TB met corrupte firmware verkocht. De bug heeft bij een aantal gebruikers tot dataverlies geleid. Samsung heeft inmiddels wel een firmwarepatch uitgebracht.

EcoGreen-schijven met typenummer F4EG en opslagcapaciteiten van 1,5 en 2TB kunnen de foutieve firmware bevatten. Volgens Samsung, dat in december in alle stilte een patch uitbracht voor het probleem, maakt de firmware een fout als tijdens een ncq-schrijfcommando de identify-opdracht naar de schijf wordt verstuurd.

Een gebruiker melde dat hij corrupte data heeft gekregen met vier EcoGreen F4EG-schijven in een nas. Ook andere gebruikers zouden tegen corrupte data zijn aangelopen. Bovendien zouden weinig bezitters van de Samsung-schijven op de hoogte zijn van het probleem en dus de flashprocedure voor het installeren van een firmwarepatch nog niet hebben uitgevoerd. Samsung zou inmiddels EcoGreen-schijven leveren met de gereviseerde firmwareversie, maar nog veel (web)winkels zouden EcoGreen-harddisks met de foutieve firmware aanbieden. Het versienummer van de firmwarepatch, dat hetzelfde zou zijn als dat van de foutieve firmware, maakt het bovendien lastig om te controleren of de juiste versie is geïnstalleerd.