Verschillende fabrikanten hebben een open brief gepubliceerd met details over de omruilactie van de defecte chipsets uit Intels 6000-serie. Consumenten met een product met deze chipset, kunnen dit omruilen of hun geld terugkrijgen.

De grootste moederbordfabrikanten, Asus, MSI en Gigabyte, hebben alle drie eenzelfde aankondiging gedaan omtrent producten die gebruikmaken van de defecte chipset. Bij Gigabyte gaat het enkel om een moederbord, terwijl zowel Asus als MSI ook laptops op de markt hebben die voorzien zijn van een chipset uit Intels 6000-serie. Producten kunnen omgeruild worden zodra er een vervangend product beschikbaar is, wat op zijn vroegst in maart het geval zal zijn.

Het is ook mogelijk om geld terug te krijgen. Consumenten staan hierbij in hun recht, omdat ze recht hebben op een goed functionerend product. Fabrikanten wijzen er echter op dat de sata-600-poorten geen last hebben van de ontwerpfout. De sata-300-poorten zullen verder ook niet per direct uitvallen, waardoor de laptops nog gebruikt kunnen blijven worden. Consumenten moeten in de meeste gevallen contact opnemen met het verkooppunt.

Dell Nederland laat weten dat vier producten last kunnen hebben van het defect; de XPS 8300, de Vostro 460, de Alienware M17x R3 en de Alienware Aurora R3. Dell vervangt vanaf april kosteloos het moederbord van deze producten. Voorlopig zijn die producten ook niet langer te koop. Bij Toshiba kunnen de producten worden ingeleverd voor een volledige terugbetaling. HP, Acer en Lenovo moeten nog met een officiële verklaring komen.