De pc-divisie van computergigant Hewlett-Packard wordt waarschijnlijk sneller verkocht dan gedacht, zegt het hoofd van de divisie, Todd Bradley. Aanvankelijk werd gedacht aan een periode van 12 tot 18 maanden voor de verkoop.

Investeerders hadden kritiek op de periode van 12 tot 18 maanden waarin de pc-divisie van HP zou worden verkocht, meldt de Financial Times. In een interview met de krant zegt het hoofd van de divisie, Todd Bradley, dat de 'nieuwe eigendomsstructuur' waarschijnlijk sneller dan de geplande periode realiteit wordt.

Daarbij zou de pc-divisie mogelijk aan HP-aandeelhouders kunnen worden verkocht. Volgens HP-ceo Léo Apotheker krijgen de aandeelhouders daardoor belang in twee 'levensvatbare' bedrijven. De pc-divisie van HP zou in de toekomst nog steeds onder het huidige management blijven vallen.

HP gaf eerder deze maand aan dat het de toekomst van zijn pc-divisie aan het heroverwegen was. Tegenover de FT zegt Apotheker dat een onafhankelijke pc-divisie beter op veranderingen kan anticiperen. HP zou zich meer op zakelijke software willen richten; met dat doel nam het ook de zakelijke softwareleverancier Autonomy over. HP kampt met tegenvallende verkopen op de consumentenmarkt en een lage beurskoers.