Een nieuw opgedoken virus besmet niet alleen het besturingssysteem, maar ook de BIOS van computers. Dit is de software die de communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware regelt.

Het gaat specifiek om een trojan, oftewel een kwaadaardig programma dat gegevens van het slachtoffer doorstuurt naar een derde partij. Het gevaarlijke aan het nestelen in de BIOS is dat het volledig herinstalleren van het besturingssysteem niks tegen het virus uithaalt. Zodra dit namelijk gebeurt, installeert de trojan zichzelf weer.

De software doet zich voor als plugin voor het spelen van games. Volgens de eerste analyses werkt hij alleen bij moederborden die door producent Award gemaakt zijn. Anti-virusbedrijf Symantec maakte als eerste melding van de worm.

De laatste keer dat een dergelijk virus opdook, was aan het einde van de jaren '90. Het Chernobyl-virus maakte computers volledig onklaar door delen van de BIOS te verwijderen. Deze nieuwe trojan, Mebromi genaamd, is alleen uit op persoonlijke gegevens van slachtoffers.