Google heeft naar verluidt plannen om zijn komende cloudopslagdienst Drive begin april uit te brengen. Daarbij krijgen gebruikers de beschikking over 1GB gratis opslag. Wie meer opslagruimte wil, zal daarvoor moeten betalen.

Volgens Gigaom, dat verscheidene bronnen bij Google heeft gesproken, wil Google de dienst in de eerste week van april  aankondigen. Drive krijgt een eigen applicatie, maar er is ook een webinterface. Volgens Gigaom lijkt de interface op die van de Docs-dienst, maar er werden geen afbeeldingen gepubliceerd. Gebruikers krijgen 1GB opslag gratis; wie behoefte heeft aan meer opslagruimte, moet betalen. De prijzen en de bijbehorende hoeveelheid opslag zijn nog niet bekend.

Drive komt ook beschikbaar voor bedrijven die een Google Apps-account hebben. Daarnaast is de internetgigant van plan om een api uit te brengen. Applicatie-ontwikkelaars kunnen daardoor ondersteuning voor Drive in hun app inbouwen, waardoor het mogelijk wordt om applicatiecontent in Googles opslagdienst te bewaren.

Googles dienst voor cloudopslag wordt al lange tijd verwacht. Er gaan al jaren geruchten, maar deze zijn in de afgelopen tijd concreter geworden. Daardoor is het aannemelijk dat de release van de opslagdienst in april plaatsvindt. Google zal met Drive moeten concurreren met bestaande diensten zoals Dropbox en Box. Deze bieden beiden meer gratis opslag dan de 1GB die Drive vermoedelijk zal bieden.