Microsoft gaat het upgrade-pakket, om van Windows 7 naar Windows 8 te upgraden, voor vijftien dollar verkopen. Zo beweren interne bronnen bij Microsoft. Het upgradeprogramma loopt enkel voor computers die na 2 juni gekocht zijn.

Met het upgrade-pakket kan Windows 7-installaties, uitgezonderd Starter voor netbooks, voor vijftien dollar geüpgraded worden naar Windows 8 Pro, mits de computer na 2 juni is aangeschaft, meldt een interne bron bij Microsoft aan WinSuperSite. Het bedrijf had ook een dergelijk programma voor de upgrade van Vista naar Windows 7, maar Microsoft bood dit toen gratis aan.

 

Microsoft gaat het ook mogelijk maken om via het Add Features-programma extra features of een upgrade naar een andere editie aan te kopen. Zo kan bijvoorbeeld het uit het besturingssysteem gehaalde Windows Media Center worden aangeschaft. Prijzen of een releasedata daarvan zijn nog niet bekend.

 

De Pro-editie van Windows 8 heeft enkele extra features zoals onder meer BitLocker, de mogelijkheid voor encryptie van het bestandssysteem en de mogelijkheid om een Remote Desktop te hosten. Met de start van het upgradeprogramma in juni wordt ook de Release Preview vrijgegeven. De verwachting is dat Windows 8 ergens in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomt.