Intel-topman Paul Otellini heeft volgens een Amerikaans persbureau tegenover Taiwanese medewerkers aangegeven dat Windows 8 'nog niet af' is. Er moet volgens Otellini nog het nodige aan de software worden verbeterd.

Op een Intel-evenement voor werknemers in Taiwan zou ceo Paul Otellini hebben aangegeven dat Windows 8 volgende maand uitkomt terwijl het nog niet helemaal af is. De software zou volgens Otellini nog aangepast moeten worden, zo meldt persbureau Bloomberg.

Het is onduidelijk op welke aanpassingen Otellini doelt. Hij zou echter ook hebben aangegeven dat Microsoft er wel degelijk verstandig aan doet om het besturingssysteem alvast uit te brengen terwijl het nog niet helemaal af is. De softwaregigant kan dan achteraf verbeteringen aanbrengen, aldus de Intel-topman.

Windows 8 komt eind oktober uit. Sommmige analisten meldden echter al eerder dat het besturingssysteem nog te veel bugs zou bevatten om het uit te kunnen brengen. Ook zouden er nog maar weinig applicaties in de Windows Store staan; geschat wordt dat er nu circa 2000 applicaties beschikbaar zijn. Applicaties met de nieuwe Windows-interface - voorheen de Metro-interface - kunnen uitsluitend via de Windows Store worden geïnstalleerd.