Microsoft heeft de prijzen voor de Pro-versie van zijn nieuwste besturingssysteem Windows 8 bekendgemaakt. Een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 Pro kost zeventig dollar, maar de prijs kan na de introductie flink lager uitpakken.

De oem-versie van Windows 8, bedoeld voor systeembouwers, gaat 100 dollar kosten; de Pro-versie moet 140 dollar opleveren. De prijs van zeventig dollar geldt voor een fysiek upgradepakket met een dvd in een kartonnen doos. De upgrade kan, in de Verenigde Staten, alvast besteld worden bij grote onlinewarenhuizen als Amazon en bij Microsoft zelf. Wie liever wacht tot Windows 8 formeel wordt geïntroduceerd, op 26 oktober, kan echter flink besparen. Vanaf die dag is ook een online-upgradepakket beschikbaar, waarmee voor veertig dollar naar Windows 8 Pro kan worden gemigreerd.

Consumenten die in de afgelopen tijd een complete pc of laptop kochten, kunnen hun Windows 7 besturingssysteem voor een lagere prijs upgraden naar Windows 8 Pro. Computers die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 met Windows 7 zijn gekocht, kunnen voor vijftien dollar een upgrade naar Windows 8 Pro krijgen. Deze upgrade is pas vanaf de introductiedatum, 26 oktober, uitvoerbaar.

In Nederland kost de upgrade van een in deze periode gekochte Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional of Ultimate vijftien euro. Dat kan betekenen dat de dollarprijzen rechtstreeks in euro's vertaald kunnen worden. Wat de volledige versies van Windows 8 gaan kosten, is nog niet bekend.