Nederlanders gaan in 2014 massaal op vakantie met tablet en laptop. Met name de tablet en e-reader verdringen het vertrouwde boek en het tijdschrift. Dit blijkt uit het panelonderzoek van een vakantiebeoordelingssite. 

Laptop maakt plaats voor tablet We gaan op vakantie en nemen mee: elektronica. Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, 91% neemt deze dan ook mee op vakantie. De laptop wordt iets vaker thuisgelaten dan vorig jaar. Daarvoor in de plaats neemt de Nederlander veel vaker een tablet mee. 12% meer dan vorig jaar, waardoor meer dan de helft van de reizigers een tablet mee heeft. 

Natuurlijk delen we onze vakantie-ervaringen via social media en lezen we het nieuws, maar steeds vaker gebruiken we de tablet om ons te oriƫnteren op de activiteiten en leuke uitjes in de omgeving van ons vakantie-adres.

We lezen steeds meer digitaal op vakantie Wordt er dan niet meer gelezen op vakantie? Jawel, leesvoer genoeg bij de Nederlandse vakantiegangers! Een fysiek boek gaat bij 51% mee in de bagage en daarbij neemt nog eens 37% een digitaal boek mee. Ook tijdschriften worden gelezen op vakantie: 47% neemt de blaadjes nog altijd mee in de koffer.

Toch neemt het aandeel boeken, tijdschriften en papieren reisgidsen snel af. De tablet en het digitale boek nemen veel van deze functies over.