Door een fout zijn 45 valse ssl-certificaten uitgegeven door Microsoft. Ssl staat voor Secure Sockets layer. Het zijn in feite encryptie-protocollen om communicatie op internet te beveiligen. Door de uitgave van valse certificaten is er gevaar op virussen en malware. 

Windows 8-gebruikers zijn automatisch beschermd. Gebruikers van oudere Windows-versies moeten een update installeren. De autoriteit die deze certificaten controleert, het Indiase National Informatics Centre, had de certificaten nooit mogen uitgeven. Alleen Microsoft accepteert certificaten van dit bedrijf. 

Naast Internet Explorer gebruikt ook de Chrome-versie voor Windows de certificaten van Microsoft. Ondanks dat de bekende certificaten zijn geblokkeerd, is het onduidelijk of er soortgelijke certificaten zijn uitgegeven door Microsoft. Windows 8 en Windows Server 2012 blokkeren automatisch de certificaten. 

Het gaat om Certificaten voor domeinen zoals imap.gmail.com, Gmail.com en Google.com. Ook zijn er verschillende Yahoo-domeinen gegenereerd, zoals de loginpagina van Yahoo en Yahoo Mail. Gebruikers van Chrome browsers lopen minder risico dan de Internet Explorer gebruikers. Google levert een kopie van de servercertificaten mee bij de installatie, waardoor valse certificaten niet door Chrome zullen worden geaccepteerd.