Dat Windows 8 een hobbelige start heeft gehad is iedereen onderhand wel bekend. In de conclusie schreven we toen al dat Windows 8 vooral met vingers bedient zou moeten worden. Deze kritiek is uiteindelijk door Microsoft gehoord

en hierom konden we een jaar geleden met een eerste blik op Windows 8.1 toen concluderen we al dat er meer vrijheid voor de gebruiker is gekomen om Windows te gebruiken zoals diegene het wil. Een eerste preview van de opvolger van Windows 8.1 zou op 30 september getoond worden.

Met Windows 9, met codenaam Windows Threshold, lijkt Microsoft een samenvoeging van de verschillende besturingssystemen op Windows Phone, Windows RT en de normale X86-versie van Windows op het oog te hebben. Hiernaast zou er ook een betere integratie van Metro in de desktopinterface plaats moeten vinden en zou er worden gewerkt aan een nieuw startmenu. Eind september zouden we hier dus vermoedelijk al de eerste zaken in het echt van kunnen zien. In ieder geval als de bronnen bij ZDNet kloppen. De bronnen bij ZDNet geven namelijk aan dat er een vroege versie van Windows 9 voor ontwikkelaars getoond zal worden. Deze vroege versie bevat mogelijk nog niet alle eigenschappen van Windows, maar moet dienst doen om alvast kennis te maken met de meeste nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ontwikkelaars alvast van nieuwe mogelijkheden gebruik maken bij het ontwikkelen van nieuwe of updates voor bestaande applicaties.