Op de site van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC zijn foto's en specificaties verschenen van de aankomende Raspberry Pi 3. Op het rapport van de FCC blijkt de Raspberry Pi 3 voorzien te zijn van ingebouwde WiFi en Bluetooth.

De nieuwe usb3.1-standaard biedt hogere  snelheden dan we tot nu toe gewend waren van usb 3.0. Tegelijkertijd hebben de  bedrijven achter de populaire standaard een nieuwe stekker bedacht: usb Type-C  is niet alleen handig in gebruik, maar biedt ook verschillende nieuwe  mogelijkheden.

De form factor, oftewel de fysieke uitvoering van de SSD. Daarvan zijn er bij PCI-Express drie opties: een 2,5” drive, een M.2-module en een PCI-Express uitbreidingskaart. Van elk van die opties bestaan – om het lekker overzichtelijk te houden – weer varianten.

De USB 3.0 Promotor Group heeft vandaag aangekondigd dat de USB Type-C specificatie af is en de productie daarvan dus opgestart kan worden. In principe gaat het hier om USB 3.1, maar dan met een nieuwe kleinere connector die onder andere het gebruiksgemak vergroot.

Elektrische apparaten verbruiken ook in de stand-bystand elektriciteit. Ingenieur Hans Meyvaert van het Departement Elektrotechniek van de KU Leuven werkt aan een chip die het sluipverbruik in de stand-bystand 10 tot 100 keer kan verminderen.