U heb een Sandisk U3 2 GB stick gekocht en ingeplugd in uw Vista-pc. Alles werkte prima, ook toen u de stick inzette als extra pc-geheugen. Bij afsluiten ging het mis: uw pc liep vast,

waardoor Vista uw stick nu niet meer herkent. Het lampje op de stick brandt wel. u heb de eigenschappen van de stick nageplozen, zonder resultaat. Hoe krijg u de stick weer werkend?
U3 is een van de programma's die last heeft van de nieuwe beveiligingsmaatregelen in Vista. Sinds versie 1.4 ondersteunt de U3 Launchpad weliswaar Vista, maar de upgrade moet door de producent van de U3-stick apart geleverd worden. Zoek daarom op de SanDisk-website naar een update voor uw stick. SanDisk heeft deze update weliswaar aangekondigd voor een aantal van zijn U3-sticks, maar niet voor alle versies en zonder een harde deadline te noemen. Een compatibele versie van de Launchpad is overigens maar het halve verhaal. Ook de firmware van de stick moet het juiste versienummer hebben: versies 2.1.5 en 2.2.1 ondersteunen Vista, maar versies 2.1.6, 2.1.7, 2.1.8 en 2.2.0 niet. Blijven de problemen en is de firmware wel goed, dan zou u kunnen proberen de U3-applicaties te verwijderen. SanDisk heeft als enige leverancier van U3-sticks een verwijderprogramma uitgebracht. U vindt het op de site van Sandisk. U3 heeft overigens zijn langste tijd gehad. Microsoft en SanDisk hebben aangekondigd samen te gaan werken aan een nieuwe standaard voor draagbare applicaties.