Computer fabrikanten hebben overwogen om Intels Thunderbolt-interface te gaan gebruiken voor nieuwe computers, maar blijft voorlopig bij usb 3.0. De fabrikanten ziet nog geen voordelen in het gebruik van de Thunderbolt-techniek voor data-overdracht.

Vooralsnog heeft alleen Apple computers met Thunderbolt-interfaces uitgebracht. Een handvol fabrikanten heeft beloofd externe apparaten met de poorten op de markt te brengen, terwijl Sony naar verluidt Vaio's met de poorten gaat uitbrengen. Maandag kondigde HP nieuwe desktopsystemen aan en sommigen verwachtten dat de grootste pc-fabrikant ter wereld ook Thunderbolt zou gaan ondersteunen.

HP heeft dit wel overwogen, maar heeft in plaats daarvan voor usb 3.0 gekozen, vooral vanwege de brede ondersteuning voor deze technologie. "We hebben gekeken naar Thunderbolt. Dat doen we nog steeds, maar we zien nog geen toegevoegde waarde", zegt Xavier Lauwaert, marketingmanager voor desktops bij HP. Overigens wordt alleen de high-end van de aangekondigde Pavilions, de HPE H8, optioneel met usb 3.0-poorten geleverd. 

Lauwaert is er nog niet van overtuigd dat er naast usb 3.0 nieuwe, in zijn woorden 'fancy' technologie nodig is. "Wat de pc betreft lijkt iedereen tevreden met usb 3.0", zei hij tegen Computerworld.