Om overklokkers extra garantie te bieden bij het opvoeren van hun processors, heeft Intel zijn Performance Tuning Protection Plan geïntroduceerd. Gebruikers kunnen een extra garantie kopen om opgeblazen cpu's te vervangen.

Onder het Performance Tuning Protection Plan kunnen overklokkers hun K-processor met meer vrijheid overklokken. Mocht de processor doorbranden als gevolg van hun acties, dan kunnen de overklokkers eenmalig een nieuwe processor van Intel krijgen. Onder de standaardgarantie van drie jaar die Intel op zijn processors geeft, wordt schade door overklokken niet vergoed. Voor de extra garantie moet ook extra betaald worden; de prijs varieert, afhankelijk van de cpu, van 20 tot 35 dollar.

Het Performance Tuning Protection Plan geldt vooralsnog alleen voor processors die ook voor overklokken bedoeld zijn. Deze zogeheten K-processors hebben een vrij instelbare multiplier. Het PTPP mag in de eerste maand niet worden verzilverd, maar is wel overdraagbaar als de processor wordt doorverkocht. Uiteraard geldt de extra garantie alleen zolang de driejarige standaardgarantie loopt. De Sandy Bridge Core i5-2500K, i7-2600K en i7-2700K, en Sandy Bridge E-processors i7-3930K en i7-3960X vallen onder de regeling.