Beveiligingslek zonnepanelen bedreigen stroomvoorziening?  Het ministerie van Economische Zaken houdt in de gaten of het nodig is de ict-beveiliging van zonnepanelen te verbeteren. Aanleiding is een onderzoek van ict-beveiliger Willem Westerhof van het Haarlemse beveiligingsbedrijf ITsec. Hij stelt dat de stroomvoorziening in Europa gevaar loopt door een beveiligingslek in zonnepanelen. Stroombedrijven zien het probleem niet, maar onafhankelijke erkennen het gevaar.

Een flink aantal online diensten biedt tweestapsverificatie of multifactorauthenticatie, waarbij je je traditionele wachtwoordaanmelding versterkt met een extra beveiligingslaag. Hoe ga je hiervoor te werk?

De Nederlandse politie introduceert een nieuw middel in de strijd tegen cybercriminaliteit: een database met op dit moment al ruim zestigduizend e-mailadressen waarin je zelf kunt controleren of je e-mailadres, of andere inloggegevens, in verkeerde handen is gevallen.

HCC biedt haar leden een provider onafhankelijke SMTP-server waarmee je overal ter wereld mail kunt versturen via je mail-client!

Synology NAS gebruikers krijgen momenteel de schrik van hun leven. De webinterface toont een bericht dat alle bestanden versleuteld zijn. Er dient 0,6 bitcoin als losgeld betaald te worden om de vele gigabytes weer toegankelijk te maken.