De afgelopen jaren hebben internetproviders de inbelverbinding vervangen door breedbandinternet via ADSL of de kabel. Door de enorme populariteit van breedband in de Nederlandse huishoudens is het niet meer rendabel om de inbeldiensten aan te blijven bieden.

Minder dan een half procent van de HCC-leden maakt nog gebruik van een inbeldienst. In verband met de stopzetting van de inbeldienstverlening door KPN, sinds 1 december jl., heeft HCC!net moeten besluiten om zondag 20 december 2009, deze dienst eveneens stop te zetten.

Ik wil gebruik blijven maken van en inbelverbinding, kan dat? Ja, er zijn nog partijen die internet via een inbelverbinding aanbieden. Leden die gebruik willen blijven maken van een inbelverbinding kunnen bijvoorbeeld terecht bij een provider als inbellen.org. Voor inbellen.org is geen registratie en aanmelding nodig, maar als voorwaarde wordt gesteld dat je geen geheim nummer gebruikt. Deze voorwaarde is door inbellen.org ingesteld zodat gebruikers bij misbruik van de dienst op non-actief kunnen worden gesteld. Op de website van inbellen.org vind je alle instructies voor het instellen van je internetaansluiting.

Ik maak gebruik van de inbelverbinding van inbellen.org en kan geen mail meer versturen, hoe kan dit? Inbellen.org biedt geen SMTP server aan. Dit heeft als gevolg dat je geen mail meer kunt verzenden via een mailprogramma als Outlook. Om mails te kunnen versturen dien je daarom gebruik te maken van webmail. Direct inloggen op webmail kan via https://webmail.hccnet.nl.