Windows 7 is voorzien van een verbeterde zoekoptie, maar wist u dat er mogelijkheden zijn om hem nóg beter te laten werken? Helaas worden niet alle locaties standaard geïndexeerd door Windows 7.

Hoog tijd om dit euvel te verhelpen. In het zoekvak van het Start-menu typt u Indexeringsopties en vervolgens drukt u op Enter. In het geopende venster ziet u welke locaties standaard worden geïndexeerd. Doorgaans gaat het hier om de map met offline bestanden, het menu Start en de map Gebruikers. Om aan te passen welke locaties worden geïndexeerd, klikt u op de knop Wijzigen. Kies vervolgens voor Alle locaties weergeven. Hierna kunt u naar de gewenste volumes en mappen bladeren en met een vinkje aangeven of ze moeten worden meegenomen door het indexeermechanisme. Minstens zo interessant is de mogelijkheid om bepaalde mappen uit te sluiten van indexering, omdat u er toch nooit in zoekt. Bevestig met een klik op OK.

Terug in het hoofdvenster van Indexeringsopties klikt u op Geavanceerd. In het geopende venster kunt u opgeven of versleutelde bestanden ook moeten worden geïndexeerd en of identieke woorden die alleen verschillen in leestekens als aparte woorden moeten worden behandeld. Tot slot is de knop in het vak Probleemoplossing interessant. Hebt u de indruk dat de zoekresultaten niet meer betrouwbaar zijn of dat het zoeken te lang duurt, dan kunt u de index opnieuw laten samenstellen. Klik daartoe op de knop Opnieuw samenstellen. Op het tweede tabblad (Bestandstypen) kunt u per bestandstype opgeven of alleen de eigenschappen moeten worden geïndexeerd, of ook de inhoud van een bestand.