Google heeft op het inlogscherm voor zijn diensten een optie toegevoegd om direct op een ander account in te loggen. Door de koppeling hoeven gebruikers niet steeds in- en uit te loggen als zij tussen verschillende accounts willen switchen.

De nieuwe functionaliteit werd ontdekt door The Next Web, maar is door Google zelf niet aangekondigd. Wel is er een hulppagina online gezet door de internetgigant, waarop wordt aangegeven dat gebruikers zelf de optie aan kunnen zetten om met meerdere accounts tegelijkertijd in te loggen: er is een speciale url beschikbaar waarop accounts toegevoegd kunnen worden.

De gekoppelde accounts worden allemaal op het inlogscherm weergegeven, zodat de gebruiker gemakkelijk kan switchen zonder bij elk account opnieuw in te loggen. Wanneer de gebruiker enige tijd zijn wachtwoord niet heeft ingevoerd moet deze overigens wel opnieuw worden ingetypt. Ook laat Google weten dat momenteel niet al zijn producten ondersteuning hebben om met meerdere accounts tegelijkertijd in te loggen.

Google is al enige tijd bezig om zijn producten gebruikersvriendelijker te maken voor meerdere accounts: de optie om meerdere e-mailaccounts tegelijkertijd te gebruiken in Gmail was al aanwezig. Eerder kwam de internetgigant al met een optie om meerdere accounts op de sociale-netwerksite Plus samen te voegen. Ook het mobiele besturingssysteem Android krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor meerdere accounts.