De Wifi Alliance, de stichting die de ontwikkeling van de wifi-standaard overziet, heeft de eisen voor zijn certificaat verscherpt. Het gevolg is dat toekomstige wifi-routers sneller internet moeten kunnen leveren.

KPN voert in een experimentele omgeving momenteel tests uit met dsl met een snelheid van 400 megabit per seconde. De provider wil de hogere snelheid volgend jaar gaan aanbieden aan klanten, al is onduidelijk hoeveel gebruikers die snelheid daadwerkelijk zullen halen.

Per 1 december is ZeelandNet, onderdeel van DELTA, gestart met de uitrol van IPv6 voor grote groepen klanten. ZeelandNet maakt hiermee uitbreiding van vele malen meer IP-adressen ten opzichte van de voorgaande versie mogelijk.

WPS staat voor Wi-Fi Protected Setup. Dit is een methode om eenvoudig een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen verschillende apparaten.

Het lijkt erop dat IPv6 nu dan toch eindelijk gaat komen. Het protocol zelf bestaat al sinds de jaren '90, maar de noodzaak van IPv6 was er tot nu toe simpelweg niet. Nu het maximale aantal adressen dat via IPv4 gegenereerd kan worden (ongeveer 4,3 miljard) bereikt gaat worden,