Het kraken van computerbeveiligingen is niet toegestaan, maar het is ronduit schrikbarend wat er allemaal mogelijk is. Op YouTube circuleren vele filmpjes waarop te zien is hoe 'eenvoudig' de draadloze

beveiligingsstandaarden (WEP en WPA) zijn te omzeilen of te hacken.

Wanneer u uw computer opnieuw gaat installeren en het wachtwoord niet meer weet om op uw eigen draadloze netwerk te komen, kunt u voor de herinstallatie de wachtwoorden achterhalen. Dit doet u met WirelessKeyView, een gratis programma van NirSoft. Ga naar www.nirsoft.neten klik in het menu op Passwords. Hier vindt u het programma WirelessKeyView.

Installatie is niet nodig: downloaden, uitpakken en starten. WirelessKeyView toont direct alle op uw computer opgeslagen draadloze netwerken en bijbehorende sleutels. U kunt de sleutels overschrijven van het scherm, maar opslaan als tekstbestand op een usb-stick is makkelijker.

Selecteer alle netwerken via de toetscombinatie Ctrl+A en bewaar de gegevens met Ctrl+S.
Let op: WirelessKeyView is geen kraakprogramma voor draadloze netwerken. Het enige dat de software doet is opgeslagen wachtwoorden van uw eigen draadloze netwerk(en) weergeven. WirelessKeyView werkt zowel onder Windows XP als Vista.