Kunt u niet meer inloggen op een netwerkapparaat via de browser? Probeer dan op een andere manier toegang te krijgen, bijvoorbeeld via Telnet. Dit wordt door heel veel apparaten ondersteund, zelfs al wordt het niet vermeld in de handleiding.

Een programma dat dit goed kan isPutty.

Het is een exe-bestand dat u direct op uw computer kunt bewaren en opstarten. Typ bij Host Name (of IP address) het IP-adres van het apparaat waarop u wilt inloggen en kies bij Connection type voor Telnet. Druk dan op Enter. Wanneer zich een venster opent met een prompt, kunt u veelal beginnen met de naam van het belangrijkste account en na een Enter, het bijbehorende wachtwoord.

Doet u dit bijvoorbeeld bij een SpeedTouch dan krijgt u daarna een prompt te zien en kunt u met het ?-teken, informatie krijgen over wat er mogelijk is. Via User / Config kunt u het account opgeven dat u wilt wijzigen en daarna het wachtwoord nieuw instellen. Via de website van Speedtouch is voor een aantal SpeedTouch-modems zelfs complete handleiding als pdf te downloaden, waarin de werking en opbouw van deze telnet-commando's worden beschreven.