Kernnet Nieuws

De kernnet website is een website over netwerken, hardware, software, register tips, systeem tips, Tablet, Smartphone, nieuws, en het kernnet archief.
 1. Microsoft heeft bekendgemaakt dat de maximale bestandsgrootte voor Microsoft 365-gebruikers zal worden verhoogd. Momenteel is het mogelijk om bestanden van maximaal 100 GB te uploaden in SharePoint, Teams en OneDrive. Deze limiet wordt nu verhoogd tot 250 GB.

  Lees meer...

 2. Het instellen van een nieuwe bureaubladachtergrond in Windows 10 is zo gepiept. Ben je uitgekeken op je huidige desktopafbeelding, laat je dan eens verrassen door het aanbod van Microsofts Bing Wallpaper-app.

  Lees meer...

 3. In Windows 10 vind je al verschillende opties om het startmenu aan te passen, maar het houdt een keertje op. Wil je het echt bont maken, dan heb je hulp van buitenaf nodig. We bekijken software voor het instellen van een alternatief startmenu.

  Lees meer...

 4. Meer dan 1.100 sites zijn voortaan niet meer in Internet Explorer te openen. Zodra je in deze verouderde browser de url invoert en op enter drukt, wordt automatisch de Edge-browser opgestart. Daarin wordt de desbetreffende site vervolgens geladen.

  Lees meer...

 5. Voordat de Mei 2019-update voor Windows 10 uitgebracht werd, had het besturingssysteem standaard een donkere taakbalk, donker startmenu, donkere contextmenu’s en een donker actiecentrum met lichte apps. Als je nu Windows 10 installeert, dan biedt het systeem standaard het lichte thema aan. Hoe pak je dit nu aan?

  Lees meer...