De eerste apparaten met daarop Windows 10X liggen mogelijk vanaf de eerste helft van 2021 in de winkels. De afgeslankte versie van Windows 10 is bedoeld als tegenhanger van Chrome OS, geoptimaliseerd voor pc's en tablets die weinig rekenkracht hebben.

KPN heeft bekendgemaakt dat het zijn glasvezel-ambities opschroeft. In 2025 moet twee derde van alle Nederlandse huishoudens op glasvezel zijn aangesloten, zegt het bedrijf, een verdubbeling van het huidige aantal.

Veel ouders die worstelen met moderne technologie, wenden zich tot hun kinderen. Jongeren besteden daardoor gemiddeld 216 uur per jaar aan ICT-hulp aan hun ouders. Sociale media blijken het lastigst.

No More Ransom is een initiatief van Europol dat ervoor gezorgd heeft dat meer dan vier miljoen slachtoffers van ransomware-aanvallen geen geld hoefden te betalen aan afpersers. In plaats daarvan biedt No More Ransom gratis ontgrendelsoftware waarmee Europol al vier jaar lang slachtoffers helpt.

De Fraudehelpdesk start vanaf 20 juli, met een campagne tegen nep-advertenties die mensen misleiden om te investeren in cryptovaluta. Deze advertenties misbruiken de naam van bekende Nederlanders en alleen dit jaar is er al voor bijna 2 miljoen euro aan schade gemeld.