Intel gaat zijn patenten voor telecommunicatietechnologie verkopen. Het plan is om het intellectueel eigendom van 8.200 technologieën te gaan verkopen via een veiling, die begin augustus van start zal gaan.

Voor het vijfde jaar op rij verhogen de twee grootste internetproviders, KPN en Ziggo, hun prijzen. Sinds 2017 zijn de prijzen voor alle internet- en tv-pakketten gemiddeld met zo’n 17 procent gestegen, maar daar staat niet altijd een verhoging van de snelheid tegenover.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een groot lek ontdekt in processorchips van Intel. Door dit lek is het mogelijk om gegevens als wachtwoorden en andere gevoelige informatie uit te lezen.

Via Twitter heeft iemand een tot nu toe onbekende kwetsbaarheid voor Windows 10 bekendgemaakt waarmee een aanvaller meer rechten kan verkrijgen. Het Amerikaanse CERT bevestigt dit. Er lijkt niet meteen een oplossing voorhanden.

Intel heeft dinsdag drie nieuwe ernstige kwetsbaarheden bekendgemaakt. Onder meer processoren uit de veelgebruikte Core- en Xeon-lijnen worden hierdoor getroffen.