De sleutel om de kopieerbeveiliging van HD-DVD-schijfjes te omzeilen, is uitgelekt. De code is inmiddels te vinden op meer dan 300.000 websites.

De code werd enkele maanden geleden al ontdekt door een hacker. Tot groot ongenoegen van de Amerikaanse belangengroep AACS LA, verantwoordelijk voor het DRM-systeem, is de sleutel nu overal te vinden.

Tegenreactie
AACS LA heeft zoekmachines en websites als Google, Wikipedia en Digg gesommeerd de code van de site te halen en links ernaar te verwijderen. VooraL op de website Digg is daarna een complete soap ontstaan. De sociale nieuwssite probeerde in eerste instantie alle artikelen met daarin de code te verwijderen en zette zelfs gebruikersaccounts op non-actief. Dat leidde echter tot een heftige tegenreactie van de gebruikers, die massaal artikelen met de code gingen publiceren en 'omhoog stemmen'. De situatie bleek al snel onhoudbaar; binnen een mum van tijd was de hele voorpagina van de sociale nieuwssite gevuld met artikelen met de code. Digg heeft daarom besloten de strijd daartegen op te geven.