Afdrukken
Hits: 1766
Microsoft begint met het testen van een groot pakket updates voor zijn besturingssysteem Windows Vista, het zogenoemde Service Pack 1 (SP1). SP1 zou in het eerste kwartaal van 2008 moeten verschijnen. Microsoft is lang onduidelijk geweest over de vraag of het een Service Pack zou uitbrengen en wanneer. Aan het besluit om dat toch te doen, liggen marketingoverwegingen mogelijk mede ten grondslag. Het Service Pack moet Vista veiliger en sneller maken, en breidt de functionaliteit van sommige Windowsonderdelen uit.

Binnen enkele weken wordt SP1 verspreid onder enkele duizenden geselecteerde testers. Of er ook een publieke testversie van SP1 wordt uitgebracht, zoals Microsoft bij updates van Windows XP deed, is nog niet duidelijk. Vista SP1 zou in het eerste kwartaal van 2008 voor iedereen beschikbaar moeten komen.

Kinderziektes Veel consumenten en zakelijke gebruikers maken nog altijd gebruik van Windows XP, en tonen weinig haast om over te stappen op de nieuwe Windowsversie. Ze zouden de verschijning van een Service Pack willen afwachten, om zeker te zijn dat de voornaamste kinderziektes in Vista zijn verholpen.