Afdrukken
Hits: 1447
Ze waren jarenlang het ideale middel voor de computergebruiker, maar het ziet er naar uit dat het bijna afgelopen zal zijn met de floppydisk. De Britse groothandel PC World Stores Group heeft besloten dat het niet meer waard is om het harde schrijfje van 3,5 inch nog aan te bieden. Dit vertelde de directeur Bryan Magrath tegen de Britse krant The Guardian. "Het is nu al bijna de standaard om datagegevens te versturen via het internet of met het gebruik van USB-sticks, waarvan sommige al 1000x de capaciteit van een floppydisk hebben."

Magrath is van mening dat de floppy het niet meer zal kunnen opnemen tegen alle andere soorten van data-opslag en -overdracht.

Sony introduceerde het diskformaat van 90x94 mm. in 1983, in navolging van de 'zachte vouwbare floppy'. Ze werden opeens wereldwijd in gebruik genomen toen Apple in 1984 besloot om het nieuwe formaat floppy in gebruik te nemen in alle nieuwe computers. In 1988 was het snel gedaan met de zachte floppy's. Vanaf 1989 werd de 1,44 megabyte High-Density diskettes de standaard.