Eigenaren van een smartphone van Nokia kunnen voortaan ook bellen via Skype. De Finse mobieltjesfabrikant maakte woensdag bekend dat de toepassing gratis kan worden gedownload via zijn softwarewinkel.

 

Gebruikers van Skype kunnen via een WiFi-verbinding en het snelle netwerk van hun telecomaanbieder de software gebruiken, zo verklaarde Nokia. Skype is al bijna een jaar beschikbaar voor de iPhone, maar op deze populaire telefoon van Apple is het vanwege ''contractuele beperkingen'' alleen mogelijk om via WiFi gesprekken te voeren.

Sony Ericsson Bij Nokia draait de internetbeldienst op het besturingssysteem Symbian. Nokia-concurrenten die daar ook gebruik van maken, waaronder Sony Ericsson, zullen binnenkort eveneens Skype aanbieden. In de telecomindustrie is Skype lange tijd gezien als een bedreiging. Met de software is het mogelijk gratis te bellen. Sinds kort is er een omslag zichtbaar. Twee weken geleden sloot Skype een overeenkomst met Verizon Wireless, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten.