Vodafone start als eerste Nederlandse operator met een dienst voor nationale roaming, speciaal voor grootzakelijke klanten die ook bij netwerkproblemen bereikbaar willen zijn.

Vodafone start met de nooddienst Virtual National Roaming (VNR). Daarmee kunnen grootzakelijke klanten gebruikmaken van een ander mobiel netwerk bij verminderde dekking of een storing. Hiermee blijven cruciale diensten beschikbaar en medewerkers bereikbaar. Vodafone is de eerste Nederlandse operator die een dergelijke dienst introduceert. De dienst is één van de initiatieven van Vodafone om de netwerkkwaliteit en kwaliteitservaring verder te verbeteren.

Normaliter is het niet mogelijk om in Nederland gebruik te maken van andere mobiele netwerken. Vodafone lost dit op door een simkaart te leveren waarop zowel een Nederlands als een internationaal abonnement actief is. Gebruikers kunnen handmatig of automatisch overschakelen op het internationale abonnement. De vraag naar dit soort oplossingen ontstaat volgens Vodafone omdat de samenleving als geheel steeds afhankelijker wordt van mobiele communicatie. De afgelopen periode kwam het bedrijf vaker dan andere operators negatief in het nieuws door storingen.