Microsoft geeft toe dat de antivirussoftware OneCare verre van perfect is, aldus ZDNet UK. Een redacteur van de Engelse website sprak op de CeBIT in Hannover met manager Arno Edelmann van Microsoft. De OneCare beveiligingssuite van Microsoft liet de afgelopen maanden tijdens antivirustests van onder andere de Consumentenbond lelijke steken vallen. Volgens Edelmann is OneCare te vroeg uitgebracht en is Microsoft nu nog bezig om problemen op te lossen. "Het is geen slecht product, maar bepaalde stukjes ontbreken. Er zijn problemen met de updates en met de implementatie".

Het probleem zit in de hoofdtechnologie van OneCare, de GeCAD antiviruscode, en de manier waarop deze met mailservers communiceert. OneCare vertoont vooral problemen met mailservers waarop Microsoft Exchange 2000 of 2003 draait. De kans is daarbij groot dat e-mail ten onrechte in quarantaine wordt geplaatst of verwijderd.

Bij Microsoft Exchange 2007 komt dit probleem voor zover bekend niet voor. Microsoft heeft ondertussen voor het e-mailprobleem een beveiligingspatch uitgebracht via de automatische beveiligingsupdate.