Afdrukken
Hits: 2236

Internetters zouden per toeval een onaangekondige Google-dienst hebben ontdekt. Bij het invoegen van een bestand op een Google-site, kwam bij enkele gebruikers een zogenaamd Google Cloud Picker-scherm tevoorschijn.

Dat meldden websites als Techcrunch en Readwriteweb. Google Cloud Picker zou een nieuwe online opslagtoepassing zijn, voor onder andere documenten, foto’s en video’s, die vergelijkbaar is met Microsofts Quick Add-functionaliteit. De dienst kwam tevoorschijn op het moment dat internetters bestanden wilden embedden op sites als Google Apps, Docs en Sites. Wanneer ingelogd op een Gmail-account, zou Cloud Picker gebruikers naar een landingssite brengen, met termen als ‘Profile’ en ‘Personal Settings’ aan de top van de pagina en ‘My Products’ onderaan.

Reactie Google Eén gebruiker maakte een foto van Cloud Picker: daaruit lijkt af te leiden te zijn dat het niet om een zakelijk, maar een consumentenproduct gaat. Tegen TechCrunch zei een Google-woordvoerder: "Het lijkt erop dat iemand te snel een code heeft geopenbaard. Cloud Picker is nog niet af, maar heb geduld."